Czekolada do picia z brązowym cukrem 200G
0
Opis
Tak narodził się klasyczny przepis, który później stał się pożądanym napojem na dworach królewskich w całej Europie.
Dziś czekolada pitna Casa Kakau jest wytwarzana w ten sam sposób, z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca i brązowego cukru trzcinowego, co wieki temu, gdy została wprowadzona na dwory królewskie w całej Europie. Ten czysty, w 100% naturalny produkt nie zawiera lecytyny, oleju palmowego utwardzonego ani glutenu, zachowując jednocześnie wszystkie korzystne dla zdrowia składniki.
Składniki: ziarna kakao, brązowy cukier trzcinowy.
Zawartość kakao min. 70%.
Masa netto: 200 gr.
Przygotowanie w ekspresie do kawy:
Dodaj 2 łyżeczki czekolady pitnej do około 140 ml mleka/wody. Energicznie ubij. Podgrzej
dyszą pary ekspresu do kawy, aby roztopić czekoladę. Wlej gorącą do filiżanki lub kubka.
Przygotowanie na płycie grzewczej:
Dodaj 2 łyżeczki czekolady pitnej do małego rondelka. Ostrożnie rozpuść czekoladę, aby nie
przypalić. Dodaj około 140 ml mleka, wody lub mleka i energicznie ubij.
Wlej gorącą do kubka. Do tego przepisu pasują chili, różowy pieprz lub cynamon.
Program Lojalnościowy: Otrzymasz za 580 punktów.








